Rezultate Teste ADAC – Sesiunea Toamna 2020

Joie ISpin Safe

Despre testele suplimentare de impact am mai discutat in legatura cu scaunele auto pentru copii. De ce sunt ele importante nu voi relua pe larg in acest articol.

Pe scurt, insa, daca va doriti un scaun foarte sigur pentru copilul dvs este bine sa verificati rezultatele acestuia la testele de impact. Acest lucru va arata destul de clar cum se va comporta scaunul in cazul unui impact frontal sau lateral.

ADAC este organizatia cu cea mai mare notorietate in acest domeniu; testele sunt efectuate pe esantioane de scaune de pe piata, independent, iar rezultatele sunt publicate de doua ori pe an, primavara si toamna.

In aceasta sesiune au fost testate 14 scaune in total, pe criterii de siguranta, ergonomicitate, mod de utilizare si poluanti. Nici unul din scaunele testate nu a picat testul, fapt rar intalnit in istoria de testare ADAC.

Rezultate Scoici Auto (0-13 kg)

Cybex Aton B i-Size + Base M (Isofix) : nota totala 1.7
Cybex Aton B i-Size : nota totala 1.8
ABC Design Tulip : nota totala 2.2
ABC Design Tulip + Isofix base Tulip : nota totala 2.9

Ca de fiecare data, Cybex nu se dezminte nici de aceasta data, obtinand rezultate conform asteptarilor.

Rezultate Scaune Auto Reboarder (Grupa 1, ISize)

Joie i-Spin Safe: nota totala 1.6
Nuna Prym : nota 2.1
Recaro Salia : nota 2.3
Maxi-Cosi Mica : nota 2.7
Recaro Salia Elite : nota 2.7
Besafe iZi Modular X1 + iZi Modular i-Size Base : nota 2.0

In aceasta categorie de scaune surpriza cea mai mare este Joie ISpin Safe, scaun auto exclusiv Rear-facing, cu un scor total de 1.6 si un scor pe siguranta de 1.2. Scaunul doboara record dupa record. Varianta precedenta, Joie ISpin, a obtinut cel mai mic scor pe siguranta dintre scaunele rotative, iar aceasta noua generatie devine scaunul cu cel mai bun scor pe siguranta obtinut vreodata de aceasta categorie de scaune.

Rezultate Scaune Gr 2-3 (High Back Booster)

Britax Römer Advansafix i-Size : nota totala 2.6
Renolux Olymp i-Size : nota 2.9
Avova Sperling-Fix i-Size : nota 3.2
Maxi-Cosi Morion : nota 2.0

Dintre scaunele cu fata la sensul de mers, pentru copii mai mari, inovatia in transportul copiilor de aceasta categorie o aduce Britax Advansafix I-Size, care vine cu omologarea centurilor proprii ale scaunului pana la 21 kg, fata de restul scaunelor de pe piata in care peste 18 kg, copilul trebuie asigurat in scaunul auto cu centura masinii.

In concluzie, dupa surpriza majora a modelului ISpin Safe, asteptam cu incantare noile inovatii in domeniu, avand in vedere ca tot mai multe branduri investesc in siguranta produselor lor!

O mare parte dintre scaunele testate in aceasta toamna le gasiti in magazin, va asteptam la proba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.