Cât costă siguranța copilului tău în mașină?

Scaun auto Britax max way plus

Scaunele auto disponibile pe piață acoperă o gamă largă de prețuri. De la cele mai ieftine la cele cu extrem de multe funcții, avem deseori impresia că “mai scump e mai bun” sau că brandul face calitatea.

În cazul scaunelor auto unele din prezumții sunt valabile. Nu neapărat tot ce e mai scump e mai bun, însă cu siguranță un scaun auto foarte sigur și confortabil pentru copilul tău nu are cum să fie și ieftin.

De ce sunt scaunele sigure atât de scumpe?

Dacă prețul unui scaun poate porni și de la 200 lei, de ce unele costă de 10 ori mai mult? Pentru a fi puse pe piață, toate scaunele auto trebuie să îndeplinească niște standarde minime. În prezent, în materie de scaune auto pentru copii, există două standarde în vigoare, ECE R44-04 și R129 (I-Size). Aceste standarde nu înseamnă însă că aceste scaune au fost testate la impact.

Ce sunt testele de impact?

copii in masina

Testele suplimentare de impact sunt testări independente ale scaunelor auto pentru copii, similare cu testele NCAP efectuate pe autoturisme. Acestea ne oferă o imagine concretă despre comportamentul unui scaun în caz de impact și despre cât de sigur este un anumit scaun.

Producătorii de scaune auto de top investesc enorm de mult în partea de siguranță, și a tehnologiilor folosite.

Toate aceste investiții se reflectă și în prețul de vânzare.

Cumpărați scaune care au teste suplimentare de impact cu scoruri bune și foarte bune la siguranță! Acest lucru vă asigură copilul în caz de accident. Este important să îl montați conform instrucțiunilor (puteți apela la consultanță în acest sens dacă aveți nevoie) și să îl folosiți în perioada de valabilitate.

Și totuși, cât costă siguranța copilului în mașină?

Dacă faceți calcului unui scaun raportat la nivelul de siguranță oferit și la timpul de utilizare, o să vedeți că nici cel mai scump scaun nu este chiar așa de scump.

Să facem un calcul: Britax MaxWay Plus costă aprox. 1900 lei și poate fi utilizat de la 9 la 25kg, de la aprox. 1 an până pe la 6 ani. Obținem 5 ani de utilizare, 380 lei pe an, puțin peste 32 lei lunar.

Acum, calculând în numărul de drumuri sau km parcurși de copil în scaun probabil ajungem la cifre mult mai mici, dar să ne oprim cu calcului la acești 32 lei pe luna.

Vi se pare mult? Dacă da, gândiți-vă ce altceva vă costă atât lunar, la care poate ați putea renunța ca să îi asigurați copilului cea mai bună șansă în mașină în caz de accident!

Vă dau eu câteva exemple, puteți completa și voi în comentarii:

  • 2 pachete de țigări (pentru fumători)
  • un abonament minimal la Netflix
  • O cafea fancy la Starbucks
  • Un cocktail la terasă
  • 1 pizza în oraș

Poate părea scump să iei un scaun foarte sigur pentru copilul tău. Însă cu siguranță viața lui este neprețuită! Așa că, dacă ai nevoie de ajutor în a lua decizia corectă privitoare la un scaun auto, nu ezita să ne scrii sau să te programezi la o consultație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *