Cand apelezi la un consultant in babywearing?

55865343 262789891332582 6509829639320371200 n

Cand apelezi la un consultant in Babywearing?

Care sunt pasii de urmat inainte de a ajunge la un consultant?

Ce face un consultant la intalnire?

Sa le luam pe rand:

Apelezi la un consultant in babywearing cand;

  • vrei un sistem dar nu stii de care, nici ce anume ar fi potrivit raportat la varsta si abilitatile copilului;
  • ai primit un sistem dar nu are instructiunile de folosire sau nu iti este clar cum sa il folosesti
  • folosesti un sistem de purtare insa ceva nu pare in ordine, nu iti este comod, nu esti sigura ca sta bine copilul in el
  • folosesti un sistem de purtare insa nu reusesti sa il montezi si altfel decat in fata (pe sold, in spate)
  • oricand nu esti sigur ca sistemul/pozitia sunt cele potrivite, daca apar dureri la purtare sau alt disconfort

Care sunt pasii de urmat inainte de a ajunge la un consultant?

  • Citeste instructiunile de utilizare a sistemului de purtare!
  • Probeaza sistemul de purtare cu o papusa sau jucarie de plus pentru a exersa miscarile de montaj
  • Cauta instructiuni video de la producator sau consultanti pe YouTube si exerseaza dupa video
  • Dupa ce ai montat copilul ajusteaza-l pana se aseaza comod, atat pe copil cat si pe tine
  • Ajusteaza sistemul la fiecare purtare! (Daca ai pus o haina mai groasa decat data trecuta este nevoie sa slabesti chingile) Reglajele nu sunt „pentru totdeauna”, nu iti fie frica sa tragi de chingi prin catarame in toate directiile pana il potrivesti pe tine!
  • Daca sistemul are punte/panou ajustabil, modifica setarile de marime la fiecare etapa de crestere a copilului! (verifica aprox. lunar daca nu cumva e nevoie sa mai extinzi marimea puntii sau sa scoti de tot reductorul!)

Daca ai urmat pasii de mai sus si tot simti ca nu e totul cum ar trebui sa fie, atunci programeaza o consultatie!

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Programari” style=”3d” color=”turquoise” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-calendar” css_animation=”flipInX” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fempatis.setmore.com%2F|title:Programeaza%20o%20intalnire|target:%20_blank|rel:nofollow”][vc_row_inner]

Ce face un consultant la intalnire?

Consultantul este abilitat sa te sprijine in alegerea unui sistem potrivit atat pentru tine, cat si pentru copil, sa te ajute sa folosesti corect in toate pozitiile recomandate de producator, sa reglezi sistemul atat pentru necesitatile tale, cat si sa il ajustezi dupa cum ai nevoie, fie pe alt purtator, fie pe alta pozitie de purtare sau oricand ai nevoie.

Un consultant in babywearing nu iti „regleaza” sistemul, ci te invata sa il reglezi singur; nu iti spune care este sistemul potrivit pentru tine, ci iti spune care sunt parametri in care trebuie sa se incadreze un sistem potrivit; decizia achizitiei unui sistem este la tine, de la o consultatie ar trebui sa pleci cu suficiente recomandari privind optiuni de sisteme adecvate care sa te ajute sa restrangi rezultatele cautarilor la 2-3 sisteme.

Scopul unei consultatii nu este „sa probezi toate sistemele din biblioteca”, scopul este acela de a restrange cautarile eficient, dupa necesitati, preferinte si buget, astfel ca la final, daca iti doresti sa achizitionezi, sa ai de ales intre 2-3 sisteme maxim ca decizie finala.

Luati in calcul ca nu exista „sistemul de purtare cel mai bun”, exista cel putin 2 variante foarte bune pentru orice pereche de copil-purtator. Recomandarile consultantului se bazeaza atat pe informatiile pe care i le oferiti, dar si pe observatiile proprii asupra copilului (spre exemplu, nu va recomanda un sistem care tine copilul foarte apropiat de purtator unui copil foarte energic, care este la etapa de rostogolire si are nevoie de maxim de spatiu sau un sistem croit larg si cu putina sustinere in partea de sus unui copil cu tonus muscular scazut). Puteti solicita consultantului sa va ajute sa folositi corect si cat mai ergonomic orice sistem, insa luati in calcul ca recomandarile acestuia pot sa nu coincida cu dorintele dumneavoastra (Da, majoritatea copiilor intra in categoria „al meu sta doar cu fata la lume” si Nu, solutia nu este un sistem in care copilul este pozitionat cu spatele la purtator decat in foarte putine cazuri).

Mergeti la consultatie in babywearing cu deschidere, aveti incredere in opinia consultantului, dar puneti intrebari, probati si eventual inchiriati cateva zile un sistem, evaluati daca apare disconfort, daca doare undeva, ce va atrage la el si ce este dificil la sistem. E posibil dupa proba sistemul dorit sa nu corespunda necesitatilor, sau e posibil sa fiti convinsi la sosire ca nu vreti „carpe” si sa plecati cu copilul in wrap tesut 🙂

Eu va astept la consultatii cu informatii, cu sistemele din biblioteca pentru probat si exersat, cu recomandari!

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Programari” style=”3d” color=”turquoise” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-calendar” css_animation=”flipInX” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fempatis.setmore.com%2F|title:Programeaza%20o%20intalnire|target:%20_blank|rel:nofollow”][vc_row_inner]

Lasă un răspuns